ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Βρείτε εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα και δραστηριότητες του Δήμου μας Δείτε που και πότε πραγματοποιούνται Ενημερωθείτε για Έργα και δράσεις του Δήμου μας

Εθελοντισμός


Ο Εθελοντισμός περιγράφει απόλυτα την έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. "Χάρισε Ζωή - Μοίρασε Χαμόγελο" είναι οι φράσεις που αποτελούν στόχο για την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Γίνε κι εσύ ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που ενώνει την αγάπη, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.
Σκοπός της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων είναι η απρόσκοπτη προσφορά όλων μας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για ανθρωπιστική βοήθεια.
Η εθελοντική προσφορά έχει ποικίλες μορφές.
Προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας ή ακόμα και με την φυσική μας παρουσία, προσφέροντας "έργο" στις κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες που χρήζουν υποστήριξης.
 
Τι χρειάζεται;
Μόνο θέληση για βοήθεια, αίσθημα συμπόνοιας, ευαισθητοποίηση και πολύ απόθεμα αγάπης!
 
Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων -ο δικός μας Δήμος- προσκαλεί όλους τους συντοπίτες μας, μα και όσους έχουν περίσσευμα αγάπης, να ενωθούμε όλοι μαζί και να χαρίσουμε περισσότερα χαμόγελα στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες που μάχονται με υπερηφάνεια για την επιβίωσή τους.
 
Έστω και μία ώρα από τον ελεύθερο χρόνο μας, είναι αρκετή για να ενδυναμώσει το έργο της ομάδας και να προσφέρει με ανιδιοτέλεια και σεβασμό, το χαμόγελο και την ελπίδα ... Άλλωστε, αξίζει σε όλους να χαμογελούν!
 
 

  • 5η_Δεκεμβρίου_Παγκόμια_Ημέρα_Εθελοντισμού  
 
Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας. Καμία πολιτεία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της, αν δεν έχει την ενεργή συμπαράσταση των πολιτών της!
 
Ο εθελοντισμός προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεί χρέος κάθε πολίτη να προωθεί την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο!
 
Δράσης εθελοντών στον δήμο Αρχανων Αστερουσίων 

Το τελευταίο διάστημα όπου πλήγεται ο δημος μας από τους καταστροφικούς σεισμούς η εθελοντική ομάδα του δήμου Αρχανων Αστερουσίων βοήθησαν έμπρακτα στην συσκευασία και διανομή γευμάτων σε καθημερινή βάση .
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συλλογή τροφίμων και αγαθών σε όλες της ενότητες του δήμου (Αρχανων - Καζαντζακη -Αστερουσίων)
Κατέγραψαν και  βοήθησαν στην κατηγοριοποίηση  τροφίμων και αγαθών.
Προχώρησαν στην συλλογή παιχνιδιών εν όψη των εορτών Χριστουγέννων.
Διαχώρισαν σε κατηγορίες και ηλικίες τα παιχνίδια, τα πακετάρισαν και βοήθησαν στο να λάβουν από τον Άι Βασίλη τα παιδιά που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθή ομάδες του δήμου μας το παιχνίδι τους.
Κάποιοι φιλόλογοι  εθελοντές μας, παραδίδουν μαθήματα ξένων γλωσσών και πιο συγκεκριμένα διδάσκουν την Ιταλική και γερμανική γλώσσα  σε μόνιμη εβδομαδιαία βάση.
Οι καλλιτέχνες εθελοντές παραδίδουν μαθήματα όπως μάθημα ντεκουπάζ, μάθημα ζωγραφικής και μαθήματα βυζαντινής τέχνης σε εβδομαδιαία μόνιμη βάση. 
Επίσης οι εθελοντές μας σε εβδομαδιαία βάση λειτουργούν την λέσχη ανάγνωσης στον δήμο μας.
Εθελόντρια παραδίδει μαθήματα coaching σε γονείς και εφήβους σε μόνιμη εβδομαδιαία δράση.
Λογοθεραπεύτριες που ανήκουν  στην εθελοντική ομάδα του δήμου μας φροντίζουν να παρέχουν δωρεάν της υπηρεσίες τους σε παιδιά που ανήκουν στις κοινωνικά αδύναμες  οικογένειες .