ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Βρείτε εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα και δραστηριότητες του Δήμου μας Δείτε που και πότε πραγματοποιούνται Ενημερωθείτε για Έργα και δράσεις του Δήμου μας
17.01.2022
 

Ανακοίνωση ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ»

 

Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων συμμετέχει στην κοινωνική δράση «Προίκα του Μωρού» για την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης. Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Με το πακέτο της «Προίκας του Μωρού», παρέχονται δωρεάν καθορισμένα, βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα:ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου. Επίσης, η δράση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή των παιδιών τους.

Ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι της Περιφέρειας Κρήτης, ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που θα γεννήσουν το έτος 2022 σε δημόσιο νοσοκομείο και η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Κλεισαρχάκη Χρυσούλα (τηλ. 2813401163).