ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Βρείτε εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα και δραστηριότητες του Δήμου μας Δείτε που και πότε πραγματοποιούνται Ενημερωθείτε για Έργα και δράσεις του Δήμου μας
14.07.2021
 

Όπερα ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart στις Αρχάνες, την Τρίτη 20 Ιουλίου δωρεάν για όλους!

 Στις Αρχάνες, στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου, την Τρίτη 21/07 (video)

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζει σε πρωτοποριακή μορφή alla breve*, την όπερα Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η υπέροχη όπερα που αντλεί το θέμα της από την ιστορία του νησιού, με ένα διεθνές καστ βραβευμένων νέων λυρικών τραγουδιστών από όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστεί σε επτά συνεχόμενες παραστάσεις σε εμβληματικούς ανοιχτούς χώρους της Κρήτης (σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο, Χερσόνησο), μεταξύ των οποίων και στις Αρχάνες, την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 21:30, στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου.

‘’Ένα από τα έργα τα οποία, ακόμη και μία πρώτου μεγέθους ιδιοφυΐα όπως ο Μότσαρτ, επιτυγχάνει μόνο μια φορά στη ζωή του’’.
Έτσι χαρακτηρίζει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν τον Ιδομενέα, Βασιλιά της Κρήτης, το τόλμημα του Μότσαρτ, στην "Opera seria", ένα σημείο καμπής στη σταδιοδρομία του κορυφαίου μουσουργού, ένα αποφασιστικό βήμα μακριά από το νεανικό έργο του.
Η δράση επί της σκηνής είναι διαρκής και η αφηγηματική πλοκή, πλούσια από εσωτερική μουσική, είναι τόσο τρυφερή όσο και η τραγική Ίλια, τόσο υστερική όπως η αμετανόητη Ηλέκτρα και τόσο τρομακτική όπως το θαλάσσιο τέρας του Ποσειδώνα.

*Επιλεγμένα αποσπάσματα από την όπερα ''Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης'', με συνοδεία πιάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φημισμένη όπερα Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart, θα παρουσιαστεί σε πλήρη μορφή την ερχόμενη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο 2021 - 2022, στην Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού’’ του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Διάθεση δωρεάν δελτίων εισόδου για την εκδήλωση στις Αρχάνες:
• Στις Αρχάνες, από το Δημοτικό Κατάστημα Αρχανών (παλιό δημοτικό)
• Στα Πεζά, από το Δημαρχείο
• Στον Πύργο, από το Δημοτικό Κατάστημα παλιό Δημαρχείο)
• Από το viva.gr ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/opera/pollaploi-horoi/idomeneas/

Σε όλες τις εκδηλώσεις του ΠΣΚΗ, εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Στη διάθεση των δελτίων εισόδου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδω: