ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Βρείτε εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα και δραστηριότητες του Δήμου μας Δείτε που και πότε πραγματοποιούνται Ενημερωθείτε για Έργα και δράσεις του Δήμου μας
29.10.2021
 

Υγεία

 Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενισχύσe τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και συνεργαστήκαμε για τη στελέχωσή τους με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό. Επιπλέον, στήριξε τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Εδωσε έμφαση σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής με διενέργεια εμβολιασμών και προληπτικών ιατρικών ελέγχων και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας:
 
  • Στο ΚΑΠΗ Πύργου το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 18.000 περιστατικά.
  • Στο ΚΑΠΗ Χάρακα έχουν καταγραφεί 4.659 περιστατικά. Αντίστοιχα στη Δ.Ε. «Ν. Καζαντζάκης» έχουμε 3.313 περιστατικά.
  • Το Κινητό Κλιμάκιο Φυσικοθεραπείας πραγματοποίησε από το 2014 μέχρι σήμερα 3.850 συνεδρίες στα ΚΑΠΗ Πύργου, Χάρακα, Αρχανών & Κουνάβων.
  • Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υλοποιήσε δράσεις που αφορούσαν την πρόληψη στην υγεία (κινητός μαστογράφος, κινητή μονάδα οδοντιατρικής πρόληψης, κ.ά. )
  • Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και o ΟΚΑΠ) έχουν εγκαινιάσει συνεργασία με την κινητή μονάδα ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ. Οι επισκέψεις της μονάδας πραγματοποιούνται σε Χάρακα και Αρχάνες , αλλά και κατ’ οίκον, και έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 218 δημότες