ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

Ενημέρωση Δημότη Εξυπηρέτηση Δημότη Θέματα Δημότη Κοινωνική πολιτική Βήμα Δημότη
02.11.2021
 

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας.

Στις Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος  Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου Ανδρέας και ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης

 



Ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων αναφέρθηκαν στις δράσεις που εξελίσσονται για τον πλήρη έλεγχο των κτιρίων που έχουν πληγεί και τις ενέργειες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ακόμα ενημέρωσαν την κα Σακελλαρόπουλου για τις ανάγκες που διαμορφώνονται για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.



Η κυρία Σακελλαροπούλου είδε από κοντά σημεία του χωριού που έχουν υποστεί καταστροφές, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ συνάντησε και πολίτες που της εξέφρασαν την ανάγκη στήριξής τους από την Πολιτεία, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα και για τα παιδιά που έχουν περάσει στα πανεπιστήμια.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε την έκταση των ζημιών και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, λαμβάνοντας παράλληλα από τον κ. Κοκοσάλη, συνολική εικόνα για τις καταστροφές που έχουν υποστεί και αρκετοί ναοί.
Τέλος, επισκέφθηκε το εξατάξιο δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου ο διευθυντης του σχολείου παραχωρησε το κτίριο όπου , ο Πολιτιστικος Συλλογος είχε οργανώσει αιμοδοσία για ένα παιδί που χρειάζεται αίμα και τους έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της αυτή.



Στη συνέχεια η ΠτΔ μετέβη στις Μελέσσες όπου και εκεί έτυχε θερμής υποδοχής, μάλιστα, επισκέφθηκε και μια από τις δομές όπου έχουν στηθεί στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι.



Σε δηλώσεις της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της, εξέφρασε την θλίψη της για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση της σε όσους κατοίκους μέσα σε μια στιγμή έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

"Είδα με χαρά και συγκίνηση το πόσο η αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι Δήμαρχοι από την πρώτη στιγμή, μαζί με τους εθελοντές βοήθησαν να μη χαθούν τα πράγματα, να μην χαθεί ο έλεγχος, οι άνθρωποι να οργανωθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις πρώτες ανάγκες, γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά" είπε η ΠτΔ .

"Τα σχολεία ήδη και στις τρεις περιοχές που πήγα λειτουργούν από την Δευτέρα, και όπως είπα τα ανοικτά σχολειά είναι όλο το μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται. Είναι το πιο θετικό μήνυμα" συνέχισε και κατέληξε "Παρ'όλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν και με την στήριξη της πολιτείας που είναι αναγκαία εδώ, θα μπορέσουν σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές, οι άνθρωποι να μπορέσουν να γυρίσουν στη ζωή τους, στα σπίτια τους, στο χρόνο που θα χρειαστεί αυτό και η όμορφή αυτή περιοχή να ξαναβρεί τους ρυθμούς της".