Απορρίπτοντας το μαζικό μοντέλο για τον Δήμο μας, επιχειρήσαμε δράσεις με στόχο την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο περιηγητικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο διατροφικός τουρισμός, ο οινοτουρισμός κ.ά. ,σχεδιάζοντας πάνω στο μοντέλο της «βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης» που ιεραρχεί την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Στόχος μας ήταν και παραμένει, να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε τον τοπικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό μας πλούτο:
- Προχώρησε στην ολοκλήρωση του Κέντρου Σεμιναρίου & Εκπαίδευσης «ΔΙΑΣ», στο Πλαίσιο «Τουρισμός & Υγεία», προϋπολογισμού ύψους 5.500.000 €. (εικ_49)
- Ολοκλήρωσε τη μετατροπή του κτιρίου της Παλαιάς Ηλεκτρικής σε βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων , συνεδριάσεων, χώρου εικαστικών , σε συνεργασία με τον ΕΟΤ(εικ_50)
- Κατατέθηκε φάκελο υποψηφιότητας, διεκδικώντας την ένταξη για τα Αστερούσια Όρη στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
- Συνδιοργάνωσε με το ΚΠΕ Αρχανών σεμινάρια με θέμα τον τουρισμό .
- Ολοκλήρωσε το τουριστικό οδηγό του δήμου.
- Συνεργάστηκε με τουριστικούς πράκτορες για την αύξηση οινοτουρισμού στο δήμου μας αξιοποιώντας τα οινοποιεία που διαθέτει η περιοχή μας
- προβήκαμε στη χάραξη μονοπατιών Αχεντριά και της ευρύτερης περιοχής Αστερουσίων
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ανάλαβε πρωτοβουλίες για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας, συμμετέχοντας σε εκθέσεις όπως η «Έκθεση Τροφίμων & Ποτών», που διοργανώνει το Εμπορικό Επιμελητήριο στις Γούβες Ηρακλείου και η διεθνής έκθεση «Κρήτη – Η Μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιείται στην Αθήνα.