ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

Ενημέρωση Δημότη Εξυπηρέτηση Δημότη Θέματα Δημότη Κοινωνική πολιτική Βήμα Δημότη
19.11.2021
 

Απογραφή Πληθυσμού

 Ενημερώνουμε τους Δημότες μας οτι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η απογραφή πληθυσμού 2021 που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ κάθε δέκα χρόνια. Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και γι αυτό φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα αυτο-απογραφής μεσώ της πλατφόρμας www.gov.gr. Αναλυτικότερα
  • Mέχρι τις 26 Νοέμβριου οι  απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.
  • Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η συνεργασία των πολιτών ενώ είναι σημαντική η ανταπόκριση στις επισκέψεις των απογραφέων προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να ανταποκριθούν και να απογραφούν καθώς τα αριθμητικά δεδομένα και οι δείκτες που θα προκύψουν από την απογραφή πληθυσμού είναι καθοριστικής σημασίας για τη λήψη αποφάσεων όπως χρηματοδοτήσεις, σχεδιασμός και κατασκευή μεγάλων έργων και υποδομών καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις των επόμενων ετών.

Περισσότερες πληροφορίες:www.statistics.gr/el/census-2021-process