ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

Ενημέρωση Δημότη Εξυπηρέτηση Δημότη Θέματα Δημότη Κοινωνική πολιτική Βήμα Δημότη
14.10.2022
 

Tροποποίηση διαδικασίας αποζημίωσης οικοσκευής σε φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.

 Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων

 

Tροποποίηση διαδικασίας αποζημίωσης οικοσκευής σε φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Δήμο  Αρχανών – Αστερουσίων.

 

Από το Δήμο Αρχανών –Αστερουσίων  γίνεται γνωστό ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  με αριθμ. 138360/2022 - η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 5031/27-09-2022 - τροποποιείται η διαδικασία αποζημίωσης οικοσκευής σε φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχές της Κρήτης – και στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων - όπως αυτή είχε προσδιοριστεί με την με αρ. 980/5.10.2021 ΚΥΑ (Β’ 4620), προκειμένου να αρθούν προβλήματα που είχαν καταγραφεί στη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων για τις περιπτώσεις όπου τα στοιχεία της αίτησης δεν διασταυρώνονταν με τα στοιχεία του δελτίου επανελέγχου του ακινήτου ή του δελτίου ταχείας αυτοψίας που είχε υποβληθεί.

Ειδικότερα, με την νέα ρύθμιση γίνεται γνωστό ότι:

«Σε περίπτωση που τα στοιχεία της αίτησης του άρθρου 4 (σσ. της 980/5.10.2021 ΚΥΑ) δεν διασταυρώνονται με τα στοιχεία του δελτίου επανελέγχου του ακινήτου ή του δελτίου ταχείας αυτοψίας που έχει υποβληθεί, ακολουθείται η κάτωθι διαδικασία:

Η ΑΑΔΕ αποστέλλει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα στοιχεία των ως άνω αιτήσεων ιδιοκτητών και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποστέλλει στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ, αναλυτική κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή όσων εξ αυτών κριθούν δικαιούχοι στεγαστικής συνδρομής, κατόπιν υποβολής από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου του απαιτούμενου φακέλου και αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με την υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/06.10.2021 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και ακολουθεί η διαδικασία της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.

Η αναλυτική κατάσταση περιλαμβάνει τουλάχιστον τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων στεγαστικής συνδρομής (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Φ.Μ.), τον Α.Τ.Α.Κ. του ακινήτου, τον αριθμό του δελτίου ταχείας αυτοψίας ή επανελέγχου με τον χαρακτηρισμό του ως προς την καταλληλότητα ή μη για χρήση (επικίνδυνα, ακατάλληλα ή κατάλληλα για χρήση) και συνοδεύεται από τα δελτία ταχείας αυτοψίας ή επανελέγχου.»