ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Γνωρίστε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας, Βρείτε πληροφορίες σε αυτό που σας ενδιαφέρει και εξυπηρετηθείτε ΑΜΕΣΑ
10.03.2023
 

Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας, Αναπτυξιακό Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης και Επιμόρφωσης

 Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών 13-4-2023

Για να δείτε το Πρακτικό της Απόφασης πατήστε εδώ:

Η μελέτη αφορά σε υφιστάμενο κτίριο εντός οικόπεδου ιδιοκτησίας του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, το οποίο  βρίσκεται εντός των ορίων του παραδοσιακού οικισμού των "Άνω Αρχανών" του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Το οικόπεδο που περιγράφεται στο τοπογραφικό διάγραμμα, είναι κατά κανόνα άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει συνολικό εμβαδόν 20.891,39 τ.μ.
    Πιο συγκεκριμένα στο κεντρικό κτίριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Αχαρνών, του οποίου ο φέρων οργανισμός είναι μια συμβατική κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες αλλαγής χρήσης σε Αναπτυξιακό Κέντρο, στατικής ενίσχυσης, εσωτερικών και εξωτερικών διαρρυθμίσεων.
    Αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, έναν ισόγειο και έναν διώροφο. Το ισόγειο είναι στο ίδιο επίπεδο με το διαμορφωμένο έδαφος στη βόρεια και τη νοτιοδυτική πλευρά του κτιρίου, εσωτερικά υπάρχει υψομετρική διαφορά 0,90μ.. Ο όροφος είναι προσβάσιμος με εξωτερικές κλίμακες από οπλισμένο σκυρόδεμα από την βορειοανατολική και την νότια πλευρά του κτιρίου. Υπάρχει ακόμα ένα ενδιάμεσο ανεξάρτητο βοηθητικό επίπεδο με εσωτερικό ύψος 2,51μ στο ίδιο επίπεδο με το πεζοδρόμιο της λεωφόρου Καπετανάκη στην νοτιοανατολική όψη. Στον πρώτο όροφο θα διατηρηθεί η υφιστάμενη χρήση (γραφεία), ενώ στο ισόγειο θα πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης από αποθήκες σε χώρο εκπαίδευσης. Στον ισόγειο χώρο, στην όψη της λεωφόρου Καπετανάκη, ο οποίος δεν πληρεί το ελάχιστο ύψος για κύρια χρήση, θα γίνει χώρος έκθεσης παλαιών μηχανημάτων του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού, χωρίς πρόσβαση κοινού. Το δώμα του ισόγειου όγκου θα μετατραπεί σε φυτεμένο προσβάσιμο δώμα. Το κτίριο θα πληρεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, θα διατηρηθεί η υφιστάμενη σχεδόν μηδαμινή υψομετρική διαφορά από το διαμορφωμένο έδαφος στο ισόγειο. Η κίνηση στον χώρο του ισογείου θα γίνεται απρόσκοπτα μιας και βρίσκεται σε ένα επίπεδο και για την εσωτερική πρόσβαση στον ισόγειο όγκο θα προβλεφθεί αναβατόριο κλίμακας.  
    Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) σε βάρος των πιστώσεων του έργου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ (Τ.Κ.Α. 2020ΕΠ00200060)», Κ.Α.2022ΝΠ30200036 και κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5184569 της ΝΠ302 της Περιφέρειας Κρήτης. Το έργο θα κατασκευαστεί μετά από δημοπρασία.

ΕΚΣΚΑΦΕΣ, ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ-ΕΝΙΣΧΥΣΗ

       Το κτίριο αποτελείται από δυο στατικά ανεξάρτητα τμήματα. Ένα ισόγειο κτίριο και ένα διώροφο (Κεντρικό κτίριο).Τα κτίρια διαχωρίζονται με αντισεισμικό αρμό.

 Α) ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ.

          Το κτίριο είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Θα πραγματοποιηθεί εσωτερική εκσκαφή σε βάθος 1,00-1,20 μέτρα. Θα καθαιρεθούν τα παλαιά πέδιλα όπου είναι απαραίτητο. Θα διαστρωθεί εξυγιαντική στρώση με θραυστό υλικό λατομείου πάχους 0,50μ. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί νέα θεμελίωση, κοιτόστρωση πάχους 0,60 μ. Η σύνδεση του νέου οπλισμού με τα υφιστάμενα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος θα γίνει με βλήτρα όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια. Θα καθαιρεθούν δυο υποστυλώματα από τον υπάρχοντα φορέα καθώς και όλο το δώμα. (Στοιχεία πλακών και δοκών). Ενισχύονται όλα τα υφιστάμενα υποστυλώματα με έγχυτο μανδύα σε δύο ή τρείς πλευρές όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια. Ανακατασκευάζεται το δώμα του κτιρίου (πλάκες δοκάρια) όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια με οπλισμένο σκυρόδεμα.

 Β) ΔΙΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ).

        Το διώροφο κτίριο (Κεντρικό) είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Θα πραγματοποιηθεί εσωτερική εκσκαφή στη θεμελίωση σε βάθος 1,00-1,20 μ. Θα καθαιρεθούν τα παλαιά πέδιλα όπου είναι απαραίτητο. Θα διαστρωθεί εξυγιαντική στρώση με θραυστό υλικό λατομείου πάχους 0,50μ.. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί νέα θεμελίωση, κοιτόστρωση πάχους 0,60 μ.. Η σύνδεση του νέου οπλισμού με τα υφιστάμενα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος θα γίνει με βλήτρα όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια. Ενισχύονται όλα τα υφιστάμενα υποστυλώματα με μανδύα από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (Gunite) σε δύο, τρείς ή τέσσερις πλευρές ανάλογα με τη θέση τους όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια. Ενισχύονται τα στοιχεία της οροφής του ισογείου (πλάκες δοκάρια) με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (Gunite). Ενισχύονται τα ανεστραμμένα δοκάρια της οροφής του Α ορόφου με έγχυτο σκυρόδεμα.

Λοιπές οικοδομικές εργασίες

Θα γίνει καθαίρεση όλων των τοιχοποιιών και θα κατασκευαστούν νέες δρομικές ή μπατικές. Θα γίνουν εσωτερικά επίχρισματα από τσιμεντοκονίαμα.και εξωτερική θερμοπρόσοψη. Το δώμα στο ισόγειο κτίριο θα μονωθεί κατάλληλα για να φυτευτεί.

 Η/Μ εργασίες

Θα αποξηλωθούν και θα τοποθετηθούν νέες εγκαταστάσεις για ύδρευση, αποχέτευση. Επίσης θα αποξηλωθεί και θα τοποθετηθεί νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση που αφορά στις καλωδιώσεις και σε νέα θεμελιακή γείωση.


Για την Διακήρυξη πατήστε εδω:

Για την Περιληπτική Διακηρύξη πατήστε εδω:

Αντικείμενο του παρόντος τιμολογίου είναι ο καθορισμός τίμων μονάδος των εργασιων,που είναι απαραίτητες για την εντεχνη ολοκλρηρωση του Έργου,όπως προδιαγραφεται στα λοιπα Τευχη δημοπράτησης που ορίζονται στην Διακηρηξη.... 

Για το Τιμολόγιο Μελέτης Έργων Οικοδομικών πατήστε εδώ:
Για τo Σχέδιο Σ1 Ξυλοτυπα Ενισχυσης Ισογειο Κτίριο πατήστε εδώ:
Για τo Σχέδιο Σ2 Λεπτό Ενισχυσης Ισογειο Κτίριο πατήστε εδώ:

Για τo Σχέδιο Σ3 Ξυλοτυπα Θεμελιωσης Κεντρικό Κτίριο πατήστε εδώ:

Για τo Σχέδιο Σ5 Λεπτο Ενίσχυσης Κεντρικό Κτίριο Ισόγειο Θεμελίωση πατήστε εδώ:
Για τo Σχέδιο Σ6 Ξυλοτυπα Ενίσχυσης Α Ορόφου Κεντρικό Κτίριο πατήστε εδώ:
Για τo Σχέδιο Σ7 Λεπτό Ενίσχυσης Κεντρικό Κτίριο πατήστε εδώ:
Για τo Σχέδιο Σ8  Ξυλοτυπα Ενίσχυσης Β Ορόφου Κεντρικό Κτίριο πατήστε εδώ: